Zandhuizen is een dorpje op de grens van Friesland, Drenthe en Overijssel. In de directe omgeving zijn veel mogelijkheden om te wandelen en u kunt er prachtige fietstochten maken.

De zuidoosthoek van Friesland, grenzend aan Overijssel en Drenthe is een bosrijke omgeving. O.a. het nationaalpark Drents Friese Wold, in de directe omgeving, is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa klik hier.

 

Het Nationaal park Weerribben-Wieden klik hier op ca. een half uur rijden, ruim 10.000 hectare laagveenmoerasgebied. Een labyrint van plassen, meren, slootjes, mysterieus ogende moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en bloemrijke hooilanden. Een prachtige omgeving voor varende, fietsende en wandelende recreanten.

 

 

Op de grens van Friesland en Drenthe ligt een uitgestrekt natuurgebied, het Fochteloërveen klik hier.

Tot aan de horizon, veen, veen en nog eens veen. Fochteloërveen staat voor stilte, prachtige wolkenluchten en adembenemende vergezichten en een boeiende flora en fauna.

 

Gevangenismuseum Veenhuizen klik hier , de Proefkolonie Frederiksoord klik hier  en de Hunebedden hier niet ver vandaan. 

  • Voor de kinderen, onder andere:
    Duinen Zathe, het leukste attractiepark in Appelscha (14 km. Van Zandhuizen).
    Een dag vol plezier, vermaak en vertier. Leer alles in het verkeerspark. En kinderland , het leukste avontuur voor de allerkleinsten. 

 

 

Gezellige steden of een dagje winkelen:

Op ca. 30 minuten afstand Heerenveen, Drachten, Steenwijk. De dichtbij zijnde grote steden Leeuwarden (58km) of Groningen (65km) zijn in een klein uur bereikbaar.

Het pittoreske Giethoorn, het Venetië van Nederland ligt binnen 30 km. Het voormalige doorgangskamp Westerbork https://www.kampwesterbork.nl/ ligt op ca. 40 km afstand.